• Август 15, 2022, 04:56:27 pm
• Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгубил си активационния е-мейл?
Клима форум
Новини: Експертна консултация за покупка и монтаж на климатик - Нямате права за да видите линковете. Регистрация или Вход

Автор Тема: Климатици мулти сплит - климатик с три тела FM25AH  (Прочетена 660 пъти)

Конвект

  • Старши участник
  • ****
  • Публикации: 267
  • Рейтинг: +0/-0

Климатици мулти сплит, които с едно единствено външно тяло осигуряват отопление и охлаждане на от две до 9 стаи, често се използват на обществени места, като магазини, ресторанти, търговски обекти и офиси, но понякога се използват и за отопление и охлаждане на цял апартамент или къща.

Климатици мулти сплит са ново поколение инверторни климатици с висока степен на надеждност и високи нива на икономичност и като цяло са с малко по-високи цени при изграждането на един обект с климатик мулти сплит или с аналогичния брой инверторни климатици от тип единичен сплит.

Между другото снощи получих една добра идея от потребител на блога в който имаше съвет да се публикуват и текущите цени на разлините модели климатици, но специално при климатици мулти сплит това е невъзможно или поне не е толкова лесно. Това което имам предвид е, че ако вземе за пример LG, където има 14 вида различни вътрешни тела и във всеки един вид има по пет различни мощности точните цени на една климатична система от тип мулти сплит е свободна комбинация измежду всички тези вариации, да не говорим че външните тела също са с различна мощност и обикновенно професионалистите, които се занимават с климатици изготвят проект на климатичната интсалация, а след това и оферта с цени за доставка и монтаж.

Една особеност при този монтаж на инверторен климатик мулти сплит с три тела е изкоаването на малък канал в стената за скриване на медните тръби на тялото за високостенен монтаж. след поставянето им в канала е необходим майтор за шпакловка, но крайния вид на самия монтаж придобива по-естетичен вид.

Подовите вътрешни тела в случая не се нуждаят от тази допълнителна операция, тъй-като свързващите тръби и кабели преминават точно зад тях. Предимството на подовите вътрешни тела начина им за монтаж, с което се избягва поставяне на вътрешно тяло на климатик на стената.