• Август 15, 2022, 04:00:08 pm
• Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгубил си активационния е-мейл?
Клима форум
Новини: Експертна консултация за покупка и монтаж на климатик - Нямате права за да видите линковете. Регистрация или Вход

Автор Тема: Марки климатици  (Прочетена 659 пъти)

Конвект

  • Старши участник
  • ****
  • Публикации: 267
  • Рейтинг: +0/-0
Марки климатици
« -: Юни 05, 2014, 06:36:22 pm »
Серизоно разместване на световният пазар за климатици се очертава, особенно с намерението на Китайските власи да въведат много ппо-сериозни изисквания на енергийната ефективност на всеки климатик, който се продава в Китай с цел да се спести енергия и евентуално да е предпоставак за по-малко вличния от страна на Китай върху изпуснатите парникови газове.

Все повече държави загрижени за околната среда въвеждат такива мерки с цел ограничаване на използването на енергия, но Китай е най-голямата държава в света и съвответно най-големият потребител на климатици, както и най-големият производител.

Усислията на Китайското правистелство като че ли създават условия, много китайски производители на климатици да потърсят стабилни партньори в областта на климатичната техника, разполагащи с модерни технологии, които да доведат до по-висока енергийна ефективност на продуктите произведени вКитай и оттам да се задържат на пазара за в бъдеще.

Производството на по-високоефективни инверторни климатици не само ще позволи на китайските прозиводители да останат на пазара, но дори и ще им позволи да го разширят в други държави, като например америка където изискванията за високи нива на енергоспестяване са много високи. Европа също полага големи усилия да намали парниковите газове в атмосферата и затова създава стимули за покупка на високоефективни инверторни климатици от потребителите.

Тези радикални промени на пазара карат китайските прозивдоители на климатици да потърсят надеждни парньори с традиции в тази област   и както е добре известно едни от най-икономичните климатици се произвеждат от японски производители, съответно добре познатите японски марки.

Резултата от това множество договори за сътрудничество между глемите китайски производители на климатици HAIER, MIDEA и GREE с добре познати от много година японски марки като MITSUBISHI, DAIKIN  и TOSHIBA.

Тези договори за сътрудничество между японски и китайски производители, най-вероятно ще има много силен ефект за повишаването на икономичността на китайските модели, но стои въпроса дали използването на нови технологии няма да доведе и до рязко повишаване на крайните цени.

Досега китайските климатици бяха добре известни поради своите ниски цени, предимно заради използването на не дотолкова съвременни технологии и за сметка на енергийната им ефективност. Но с повишаването на изискванията за енергийна ефективност и въвеждането в употреба на нови модерни технологии е възможно краните цени на пазара да бъдат по-високи в следващите години.

Мярката на китайското правителство влиза в сила от първи Юни тази година и след тази дата ще има сериозни промени в икономичността на предлаганите климатици в Китай. Всъщност не трябва да се забравя и факта, че продажбите на високоефективни инверторни климатици в Китай разстат с много бързи темпове въпреки икономическата криза и донякъде китайските производители изостават спрямо техните японски конкуренти.

Така или иначе договорите за сътрудничество между китайски и японски производители ще създадат нови условия, при които ще спечелят освен собствениците на нови климатици и околната среда заради спестяването на голямо количество енергия използвано от климатици за охлаждане и отопление.

Добре известен е факта, че инверторните климатици са много по-ефективни спрямо обикновенните, които са с по-ниски цени. Допълнителни технологии правят някой инверторни климатици още поефективни при тяхната работа и чувствително намаляват сметката за потребяван електрически ток.