• Август 15, 2022, 02:53:40 pm
• Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгубил си активационния е-мейл?
Клима форум
Новини: Експертна консултация за покупка и монтаж на климатик - Нямате права за да видите линковете. Регистрация или Вход

Автор Тема: Още едни евтини китайски климатици  (Прочетена 1200 пъти)

Конвект

  • Старши участник
  • ****
  • Публикации: 267
  • Рейтинг: +0/-0
Това са още едни евтини китайски климатици, но все пак DEER си е с установен произход, ако това изобщо има някакъв смисъл. Това което искам да кажа, че си съществува марка DEER, както и специален завод на самата марка. Самите климатици са с качество малко над средното в сравнение с други китайски климатици, като и освен всичко останало в техните серии има и инверторни климатици.

Обикновенно трябва да се подхожда с внимание при избор на евтин климатик, когато той се предвижда да бъде използван за отопление, не само защото при евтините климатици нивата на шум като правило са по-високи в сравнение с качествените климатици, но и защото често и използват прекалено голямо количество електрически ток отново сравнено с един качествен климатик.

Имайки предвид че времето на използване на един климатик за отопление се измерва с месеци, а и самото отопление е необходимо всяка година, то често покупката на евтин и неикономичен климатик води до прекомерно големи разходи, които от своя страна не могат да компенсират ниските цени. От гледна точка на цени евтините климатици затова са евтини, защото са спестени някой неща - я има по-малко мед и алуминий на двата топлооблеммника,  я някой важен датчик, който позволява по-добро управление на самият климатик.

Все пак евтините климатици намират приложение, когато с тях се цели единствено охлаждане и евентулано използването им за отопление през преходните сезони, когато все още не е налично основното отопление - например ТЕЦ.