• Октомври 28, 2021, 04:58:23 pm
• Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгубил си активационния е-мейл?
Клима форум
Новини: Експертна консултация за покупка и монтаж на климатик - Нямате права за да видите линковете. Регистрация или Вход

Автор Тема: Климатик инвертор  (Прочетена 790 пъти)

Конвект

  • Старши участник
  • ****
  • Публикации: 267
  • Рейтинг: +0/-0
Климатик инвертор
« -: Юни 05, 2014, 06:33:46 pm »
Инверторните климатици започват да всимат известно превъзходство над техните обикновенни събратя, не само защото са по-икономични, а и заради по-високият комфорт, който те осугуряват. Икономичността на инверторните климатици се използва в момента като стимул за намаляване на потреблението на енергия и от там решаване на проблема с промените в климата.

Китай предприе една много сериозна инициатива за по-вишаване на енергийната ефективност на всички климатици използванив страната и след като тази страна е най-големият потребител на климатици, както и най-големият производител, тези мерки ще имат своя ефект върху пазара в целият свят.

Инверторните климатици се наричат по този начин, защото използват специлен електронен модул с помоща на който има възможност плавно да се упвалява мощността на електромотора в компресора. Плавното управление на мощността дава възможност, един инверторен климатик винаги да черпи точно толкова електрически ток, колкото му е необходимо и с това се намалява прекомерната му работа, както и по-големите загуби или приходи на топлина в случай че температурата се отклони чувствително от желаната.

За дамогат инверторните климатици да променят мощността по такъв начин, че да консумират оптимално количество енергия, те имат много по-съвършенно електронно управление, както и по-голям брой сензори за отчитане на различни условия спрямо обикновенните климатици.

Използването на по-интетелигентно електронно упраление и показанията на много повече сензори, разхода на енергия на един инверторен климатик спрямо обикновен е с 30% по-малка разгледано в по-широк времеви интервал, примерно в рамките на няколко месеца.
По високо енергоспестяване обаче се реализира през зимата, когато един климатик се използва за отопление, тък-като е много важно да се оптимизира момента и времето за размразяване на въшното тяло. Размразяването на външното тяло си е чиста загуба, тъй-като за да може да се размрази се взима малко топлина от стаята и минимизирането на тази топлина позволява да се спестява енергия и обратно.

Така използването на инверторни климатици създава възможност да по-добро управление при работа в тежки условия, каквито са температурите около нулата за един климатик, защото във въздуха все още има достатъчно влага и това е причина за по-бързо натрупване на лед.