• Октомври 28, 2021, 04:46:22 pm
• Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгубил си активационния е-мейл?
Клима форум
Новини: Експертна консултация за покупка и монтаж на климатик - Нямате права за да видите линковете. Регистрация или Вход

Автор Тема: Мобилни климатици  (Прочетена 1483 пъти)

Конвект

  • Старши участник
  • ****
  • Публикации: 267
  • Рейтинг: +0/-0
Мобилни климатици
« -: Юни 05, 2014, 06:38:51 pm »
Мобилните климатици подобно на прозоръчните климатици са произведени в един корпус, т.е. няма две тела - едно в стаята и едно отвън. Най-голямото предимство е липсата на специализиран монтаж и лесна преносимост от едно място на друго в случай на нужда.
За съжаление предимствата на мобилните климатици свършиха до тук и остават само недостатъци. Един съществен недостатък, който присъства и при прозоръчните климатици е високото ниво на шум вътре в стаят. За съжаление не може да се избегне този шум, тъй-като всичко в един мобилен климатик се намира вътре.
Вторият сериозен недостатък на мобилните климатици се състои в ниските нива на енергийна ефективност, веднъж породени от факта че използват стара технология и не са от типа наречен инверторни климатици. Инверторните климатици са много по-енергоспестяващи климатици и предполагат възвръщане на инвестициите при използването им.
Използването на мобилни климатици предполага някакъв компромис и най-големият е факта, че при работата си те обикновенно извърлят част от въздуха, който вече са охладили.