• Октомври 28, 2021, 05:41:16 pm
• Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгубил си активационния е-мейл?
Клима форум
Новини: Експертна консултация за покупка и монтаж на климатик - Нямате права за да видите линковете. Регистрация или Вход

Автор Тема: Най-продаваите климатици  (Прочетена 1122 пъти)

Конвект

  • Старши участник
  • ****
  • Публикации: 267
  • Рейтинг: +0/-0
Най-продаваите климатици
« -: Юни 05, 2014, 06:32:59 pm »
Това е един въпрос, който често се задава, защото предполгам, че хората се надяват щом много други хора са предпочели дадена марка или модел значи няма да сгрешат при своя избор. За съжаление избор на климатик не може да се прави по-този начин, защото различните климатици работят в различни климатични и локални условия и всеки един дом или офис донякъде е уникален в нуждите си отопление и охлаждане.

Избора на климатик единствено на база цени и продаваемост е меко казано неразумен, по начина по който случам цял ден за зелените банани в новият голям търговски център придобил популярното название мол. Бананите в този мол били с ниски цени и всички се юрнали да купуват тези банани, едните заради ниските цен, а другите защото и други хора правели така. Накрая всички се сдобили със зелени банани, които чакат да узреят без да е сигурно дали няма да изгният преди да станат годни за консумация.

Този пример е много показателен и за това какво се случва на пазара за климатици, а предпологам и на много други пазари в България - хората или търсят ниски цени или най-продаваното с надеждата, че щом е най-продавано значи е добро. Знам много добре че има твърде много хора, които правят своя избор по този начин, но това изобщо не е правилния начин, надявам се без да звуча като някой наставник.

Може би има някъде обща статистика за най-продаваните климатици на национално ниво, но това далеч не означава нищо и не е полезно при избора на климатик, защото климатичните условия във Варна и Бургас със сигурност са по-различни от тези в София и Пловдив. Атмосферните условия оказват много съществено влияние върху работата на един климатик и колкото климата в дадение регион е по-мек, толкова по-улеснена е неговата работа и обратно.

В това отношение Варна и Бургас имат сериозно предимство пред много други региони в страната, и може би това е една от причините тази зима много хора да се облакват от завишени сметки за електрически токв тези градове, но това го отдавам по-скоро на тежката зима, която изпитаха и която не беше много нормална от гледна точка на предишни периоди.

Избора на климатик трябва да става с помощта на специалист занимаващ се професионално с климатици в дадения регион, който познава в детайли всички особенности, както на вида строителство, така и други важни неща за всеки един отделен климатик