• Октомври 28, 2021, 04:19:39 pm
• Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгубил си активационния е-мейл?
Клима форум
Новини: Експертна консултация за покупка и монтаж на климатик - Нямате права за да видите линковете. Регистрация или Вход

Автор Тема: Подови климатици  (Прочетена 733 пъти)

Конвект

  • Старши участник
  • ****
  • Публикации: 267
  • Рейтинг: +0/-0
Подови климатици
« -: Юни 05, 2014, 06:39:37 pm »
Подовите климатици предоставят една уникална възможност за монтаж и обикновенно се използват или когато се цели избягване на постяване на вътрешно тяло на климатик на стената или когато няма възможност за това. Например в един остъклен магазин или нещо подобно с големи витрини трудно може да се направи избор за вътрешното тяло.
Подовите климатици тероетично са и по-ефективни в режим отопление, защото обилновенно студеният въздух е близо до пода, но като се имат предвид оптимизираните алгоритми за разпръскване на въздуха, специално разработени от производителите на климатици това не е много голямо предимство.
Съществува друго предимство, което че вътрешните тела на подовите климатици могат да се постяват в ниша, което по-никакъв начин не утежнява тяхната работа.
Доскоро подови климатици присъстваха предимно в професионалните серии на производителите, но в момента DAIKIN и MITSUBISHI имат модели, които са предвидени за домашни цели.
Една съществена разлика между домашните климатици и префесионалните, е че професионалните климатици са с по-високи цени, заради повишениете технически параметри за надеждност.