• Декември 04, 2021, 10:25:22 pm
• Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгубил си активационния е-мейл?
Клима форум
Новини: Експертна консултация за покупка и монтаж на климатик - Нямате права за да видите линковете. Регистрация или Вход

Автор Тема: Портативни климатици  (Прочетена 1522 пъти)

Конвект

  • Старши участник
  • ****
  • Публикации: 267
  • Рейтинг: +0/-0
Портативни климатици
« -: Юни 05, 2014, 03:25:04 pm »
Ако в момента живеете или работите в сграда, която не позволява да имате вграден климатик или такъв на прозореца, то тогава портативния климатик решението за Вас. Този тип охладителна/отопляваща система обикновено върви с вградени колелца, които правят преместването от стая в стая при необходимост много по-лесно. Портативните климатици не са така продуктивни като останалите.
Портативният климатик не трябва да бъде единственият Ви източник на отопление при ниски температури. Що се касае и до прекалено високите температури, отново не е препоръчително да разчитате единствено на това устройство. Има два вида портативни климатици: изпаряващи и охлаждащи.
 
Охлаждащ
 
Този тип климатици има тръба, която е прикрепена към задната част на устройството, а другият край се свързва с външната. Технологията представлява използването на въздух от стаята за охлаждане на кондензатора и след това го изхвърлят навън. Според мнозина това не е ефикасен метод, тъй като въздухът взет от стаята след това трябва да бъде заменен и ще дойде от вън (горещ въздух) или от другите стаи. Накратко, за да поддържате определена температура, портативният Ви климатик ще се наложи да поради доста. 
 
Изпаряващ
 
Изпаряващият климатик не притежава компресор или кондензатор, технологията при него е следната: водата се изпарява върху охлаждащите ребра, след което освобождава пара, което премахва топлината и охлажда помещението. Не е надежден като охлаждащия климатик, но що се касае до енергоспестяване, ще плащате между 50% и 70% процента по-малко. Съвет: не го използвайте в помещения, които са прекалено влажни.
 
Предимства и недостатъци на портативните климатици
 
Преди да се втурнете да закупувате портативен климатик, е добре преди това да се запознаете с предимствата и недостатъците, които притежават. Закупуването на климатик изисква сериозно обмисляне и проучване, особено ако ще го използвате целогодишно.
 
 Предимства
 
-      Достъпни цени
-      Лесна инсталация
-      Лесна употреба
-      Разрешена употреба във всички сгради
 
Недостатъци
 
-      Не е надежден при определени температурни амплитуди
-      Не е за големи пространства
-      Не достатъчно ефективен
 
Заключение
 
Ако не можете да си позволите закупуването на стандартни климатици тогава Ви тогава портативните климатици за Вашето решение. Ако обаче се помещението, в което искате да го поставите е по-голямо, препоръчваме Ви да закупите повече от един.« Последна редакция: Юни 05, 2014, 03:27:10 pm от Конвект »