• Декември 04, 2021, 09:21:22 pm
• Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгубил си активационния е-мейл?
Клима форум
Новини: Експертна консултация за покупка и монтаж на климатик - Нямате права за да видите линковете. Регистрация или Вход

Автор Тема: Шум от евтини климатици  (Прочетена 677 пъти)

Конвект

  • Старши участник
  • ****
  • Публикации: 267
  • Рейтинг: +0/-0
Шум от евтини климатици
« -: Юни 05, 2014, 05:53:02 pm »
Шума на работещи климатици си е един доста сериозен проблем и понеже наскоро писах за недостатъците от използването на евтини климатици май ще е добре да понапиша за този шум, който създава известни проблеми не са на собсвеника на самия климатик, но и на други хора.

Истината е, че при всички евтини климатици е възможно да се появи прекалено голям шум, който от своя страна да пречи за оптималната почивка, както на техните собственици така и на други хора. Фактора шум понякога се пренебрегва по време на покупката на климатик, защото този шум е оставен на заден план, понеже на преден план е на какви цени човек може да се сдобие с климатик.

Това не е валидно за всички покупки на климатици, но в много случай фактора цени е силно определящ, а след това този шъм започва да създава проблеми и самия климатик вместо да служи на своя собственик, собственика служи на своя климатик. Разбира се първоначално се извиква служетел от сервиз за климатици, който да направи нещо и шума да се минимизира, но за съжаление евтините климатици за това са евтини, защото стрдата от някой недостатъци и я частност от прекалено висок шум

Когато се стигне до проблема вече никой не помни, че е бил предупреждаван за по-високите нива на шум, защото по това време единственото, което е имало значение е на какви цени ще може да се купи климатик, а понякога колкото са по-ниски тези цени, толкова по-добре.

Ниските цени винаги означават нещо и един от недостатъците при използването на някой евтини климатици е по-високите нива на шум. Когато този шум е издаван от вътрешното тяло, то това изобщо не е чак толкова голям проблем, защото в края на краищата неговия собственик въпреки предупреждението за по-високите нива на шум при повечето евтини климатици прави своя избор именно на най-евтиния климатик. От друга страна когато шуми външното тяло, то това си е един много сериозен проблем, защото в този случай започват да страдат съседите, а те при вси случай изобщо не са искали, нито пък са стимулирали по един или друг начин покупката на какъвто и да е климатик

Шума от външните тела на климатици би могъл да е причина за междусъседски проблеми и имено заради това би трябвало да е един много сериозен фактор за избор на климатик наред с останалите фактори - икономичност, надеждност и т.н. Хубавите инверторни климатици създават минимален шум в процеса на своята работа, докато при някой евтини климатици е много вероятно нивата на шум да са по-високи и както споменах особенно преоблемно е когато тези нива са високи при външните тела, защото те пречат на останалите хора.

Повечето хора в България живеят в гъсто населени райони с много блокове и апартаменти разположени на близки разтояния, където някой от тях не разполагат с достатъчно добра  топлоизолация и качествена дограма. Добрата топлоизолация, както и качествената дограма освен минимимизиране на разходите за отопление осигуряват и добра шумозащита, но когато ги няма това може да доведе до междусъседски проблеми за които говорех малко по-горе, когато се използват евтини климатици с високи нива на шум.