• Август 15, 2022, 03:29:23 pm
• Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгубил си активационния е-мейл?
Клима форум
Новини: Експертна консултация за покупка и монтаж на климатик - Нямате права за да видите линковете. Регистрация или Вход

Автор Тема: -Инверторни климатици HAIER - климатик HSU-18H03/R2(DB)  (Прочетена 2258 пъти)

Конвект

  • Старши участник
  • ****
  • Публикации: 267
  • Рейтинг: +0/-0
Климатици HAIER, както повечето китайски климатици обикновенно са предмед на избор при по-ограничен бюджет, понеже техните цени са относително по-ниски спрямо останалите марки. Разбира се ниските цени често и означават известни компромиси при използването на  евтини климатици от гледна точка на енергийна ефективност, надеждност и шум от двете тела, които при един качествен климатик  не се пренебрегват.

Все пак HSU-18H03/R2(DB)  е един инверторен климатик, чиято мощност в режим на отопление е 5.50 киловата, което е сравнително голяма мощност за отопление в домашни условия и обикновенно се поставя на места с по-големи стаи.

Обикновенно евтините климатици не разполагат с усъвършенствани системи и този инверторен климатик HAIER притежава стандартните функции за един инверторен климатик - мощен режим на работа, автоматична смяна на режима и нощен режим. Все пак самия климатик притежава фунция автоматичен рестарт, което е една много полезна функция на места, където се случва временно да бъде прекъснато електрическото захранване. Едно спиране на електрическото захранване може да доведе до неприятна ситуация през зимата и човек да се завърне в къщи на студено, след спиране на електрическия ток и невъзможност от страна на използвания климатик за отопление да започне сам работа след възтановяване на електрическия ток.

Това е важна особенност, тъй-като използването на инверторни климатици за отопление, колкото и парадоксално да звучи  е най-ефективно когато самият климатик не се изключва. В такива условия инверторния климатик достига желаната температура, а след това работи с минимална консумация и максимална енергийна ефективност, нещо което не е валидно ако той бъде изключен за през деня докато човек е на работа, а след това се включи само вечер.

Един климатик не е електрическа печка и дори да се увеличават зададените градуси единственот, което ще се случи при работа на използвания климатик при температура далеч от зададената е той да работи в най-неикономичния си режим с цел бързо да достигне зададената температура. Така ако температурата е безмислено завишена използвания климатик ще работи толкова неикономично и в същото време доста продължително, че икономията на електрически ток вследствие на неговото изключване през деня ще е по-малка в сравнение със повечето консумиран електрически ток през вечера когато той се опитва да затопли една студена стая.

Процеса е още по-енергоемък, ако външните температури са около нулата, защото работа при температури далеч от зададените е едно условия за по-бързо замръзване на външното тяло на използвания климатик за отопление, а това замръзване води след себе си прекомерно изразходване на електрически ток без дае имало смисъл от това.