• Август 15, 2022, 04:31:45 pm
• Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгубил си активационния е-мейл?
Клима форум
Новини: Експертна консултация за покупка и монтаж на климатик - Нямате права за да видите линковете. Регистрация или Вход

Автор Тема: Хубави инверторни климатици MITSUBISHI  (Прочетена 763 пъти)

Конвект

  • Старши участник
  • ****
  • Публикации: 267
  • Рейтинг: +0/-0
Климатици MITSUBISHI от гледна точка на цени са в противоположния  край на таблицата сппямо евтини китайски климатици. При японските производители на климатици няма никакви компромиси за качеството и енергийната ефективнот и дори напротив - при тях качество, икономичност и ниски нива на шум са от първостепенно значение.

За съжаление пълно щастие няма и тези инверторни климатици MITSUBISHI изобщо не са с ниски цени, но високите цени се компенсират, когато самия климатик се използва за отопление. Разбира се възвръщаемостта на инвестицията, чрез спестяване на електрически ток става бавно в процеса на използване, но в дългосрочен план един такъв инверторен климатик излиза с по-ниски цени ако се вземат сумарните разходи за инвестиция и експлотация.

Показания инверторен климатик MITSUBISHI на снимките има модел SRK35ZIX-S, който има средна мощност в режим на отопление 4.30. Само да отбележа че всички инверторни климатици изменят своята мощност и се стремят да добавят в стаята  само толкова топлина, колкото е необходимо, което е една от причините за тяхната икономичност. Основната идея при работата на един инверторен климатик е във всеки един момент той да поддържа константна температура в зависимост от поредпочитанията на неговия собственик и да не позволява тази температура да надвишава зададената. Това превишение води до по-високи загуби на топлина, които в общия случай идват от по-високата разлика между температура вън и вътре.

Обратния случай също е важен при използването на инверторни климатици за отопление, а именно температурата в стаята да не спада под зададената, тъй-като пък това може да принуди самият климатик да повдигне излишно своята мощност и да го накара да работи в по-неикономичен режим докато успее да достигне зададената температура.

Прецизното управление на инверторните климатици е ключа към висока степен на енергийна ефективност и колкото е по-прецизно това управление толкова по-оптимални за разходите на електрически ток, както в режим на отопление, така и в режим на охлаждане.

Това наистина е един много хубав инверторен климатик на MITSUBISHI, въпреки че самия модел е от 2009 година, но и модела за 2010 не се различава много от гледна точка на начин на работа, а по-скоро като дизайн на вътрешното тяло.