• Август 15, 2022, 03:03:11 pm
• Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгубил си активационния е-мейл?
Клима форум
Новини: Експертна консултация за покупка и монтаж на климатик - Нямате права за да видите линковете. Регистрация или Вход

Автор Тема: Инверторни климатици MITSUBISHI - климатик SRK60ZIX-S  (Прочетена 621 пъти)

Конвект

  • Старши участник
  • ****
  • Публикации: 267
  • Рейтинг: +0/-0
MITSUBISHI е един японски производител на климатици, както за всички други японски фирми, така и при MITSUBISHI качество, качество, надеждност, икономичност и нисък шум по време на работа са все параметри от първостепенно значение за техните продукти.

Показания на снимката е инверторен климатик MITSUBISHI HEAVY INDUSTRY SRK60ZIX-S, който е с мощност в режим на охлаждане 6 киловата. Мощността в режим на отопление при всички климатици, независимо дали са инверторни или не е малко по-голяма в сравнение с режима на охлаждане тъй-като към общата мощност се добавя и електрическите загуби от компресора.

При хубавите инверторни климатици, каквито са и климатици MITSUBISHI тези електрически загуби са относително малки, но все пак мощността в режим на отопление е малко по-гоялма спрямо мощността в режим на охлаждане

Серията инверторни климатици с окончание ZIX-S в която се намира и SRK60ZIX-S са модели за 2009 година, въпреки че в момента все още могат да се намерят някой от моделите, които през тази година са заменени със серията ZJX. Всъщност и самия монтаж не е отскоро, но по-важното е че това са едни от най-добрите инверторни климатици и силно препоръчвани, когато се цели използване на един климатик за отопление.

DAIKIN, TOSHIBA, PANASONIC и други също произвеждат приблизително подобни по своите възможности инверторни климатици, но MITSUBISHI е една много добра марка.

На втората снимка от самия монтаж на инверторен климатик SRK60ZIX-S всъщност можете да видите, че това е една подготовка за скриване на медните тръби в стената с цел след завършване на протичащия ремонт. Това е един от най-добрия подход за монтаж на климатици, но за съжаление не може да се използва, когато помещението има завършен вид. При този начин за монтаж на климатици в стената се изкопава специален улей в който се поставят медните тръби и свързващите кабели, а след това май-стори за шпакловка и замазка скриват самите търби. накрая майсторите за климатици свързват двете тела и извършват пуск на новия климатик.

На тези снимки от монтаж на инверторен климатик MITSUBISHI може да се види и тавичка за лед за която писах преди няколко постинга. Причината за монтаж на тавичка за лед се състои във факта, че този климатик MITSUBISHI е предвиден да се използва за отопление и с нея се избягва запушване на дренажданата тръба със след, както и изтичане на вода на неподходящо място през зимата.