• Август 15, 2022, 04:29:46 pm
• Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгубил си активационния е-мейл?
Клима форум
Новини: Експертна консултация за покупка и монтаж на климатик - Нямате права за да видите линковете. Регистрация или Вход

Автор Тема: Канални вътрешни тела за климатици мулти сплит  (Прочетена 676 пъти)

Конвект

  • Старши участник
  • ****
  • Публикации: 267
  • Рейтинг: +0/-0
Система за принуделна вентилация обикновенно е изискване към много обществени места, където нормално се събират много хора, а понякога в тях се и пушат цигари. Това налага нуждата от система за вентилация за която са предвидени и каналните климатици. Каналните климатици в зависимост от конкретните условия биха могли да са от тип единичен сплит или вграждани в комбинация с други вътрешни тела при климатици мулти сплит.

Снимките са от един монтаж на канален климатик в сървърно помещение, където изискванията към работата на климатичната инсталация са максимални, както от гледна точка на надеждност, така и от гледа точка на енергийна ефективнот, защото едно сървърно помещение се нуждае целогодишно от надеждно охлаждане - там режима на отопление не се използва.

В предната статия споменах, че професионалните климатици, каквитео са и климатици мулти сплит са с по-високи цени, спрямо домашните инверторни климатици, главно поради високите нива на надеждност и енергийна ефективност. Специално при този монтаж не е използвана система за вентилация, а само се разчита на големия дебит от въдух излизащ от вътрешното тяло и всичкия този въздух се засмуква точно на стойката със сървъри.

Това е едно нестандартно използване на канални климатици, тъй-като те обикновенно се вграждат в системата за вентилация, където обикновенно климатизират, охлаждат или затоплят в зависимост от режима подавания вътре в помещенията въздух. При по-големи климатични инсталации обикновенно се използва и един топлообменник, с помоща на който преди каналния климатик да затопли въздуха се извършва топлообмен между мръсния и чистия въздух.