• Август 15, 2022, 03:24:37 pm
• Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгубил си активационния е-мейл?
Клима форум
Новини: Експертна консултация за покупка и монтаж на климатик - Нямате права за да видите линковете. Регистрация или Вход

Автор Тема: Кое накара MITSUBISHI да повиши качествата на нейните климатици  (Прочетена 701 пъти)

Конвект

  • Старши участник
  • ****
  • Публикации: 267
  • Рейтинг: +0/-0
Естествено проблемите в климата и глобалното затопляне са една от причините големите компании произвеждащи климатици да потърсят технически решения, с които да намалят потреблението на енергия от техните уреди. В това отношение не само MITSUBISHI положи и полага големи усилия за подобряване на енергийната ефективност от нейните климатици.
LG като една компания, чийто уреди могат да бъдат намерени в много домове по целият свят също има програма за намаляване на енергопотреблението на всички уреди използващи енергия произведени от компанията, включително и нейните климатици, но засега ще обърна малко повече внимание на климатици MITSUBISHI HEAVY INDUSTRY.
Реално проблемите в световната екосистема накараха много хора от които зависи спасяването на планетата да се съберат в Киоото преди няколко години и да изготвят един протокол с който се урежда и набелязват мерките за намаляване на ефекта от човешката дейност върху околната среда. Мерките напрактика започнаха да дават някакъв реален ефект през 2008 година. Протокола от Киото обедини много правителства и частни компании в услията за спестяване на енергия, който е един от големите фактори и причинител за глобално затопляне, тъй като-производството на тази енергия изисква изгаряне на природни изкопаеми, а този процес неминуемо води до получаването на парникови газове като въглероден двуокис и вода.
Домашните климатици са сериозен консуматор на енергия и една от целите за намаляване на потреблението на електрически ток от този вид битова техника. Домашните климатици също са много съществено застъпени в новият закон за енергийната ефективност, който се очаква да влезе в сила от началото на 2010 година.
Този закон е нещо като следваща стъпка на мерките предприети в Киото, и е валиден за почти всички държави в света. Естествено всяка една държава взима свое собствено решение спрямо този закон, но ние Българите като част от Европа също ще трябва да намалим консумацията на енергия.
Този закон и по-скоро причината за появата му, накара MITSUBISHI, като една отговорна компания, да вземе мерки за повишаване на енергийната ефективност на нейните климатици и още през 2008 година вече се повиха серии, които напълно отговаряха на изискванията на закона, въпреки че неговото действие беше предвидено да влезе в сила две години след това.
Допълнително с новите изисквания за осигуряване на чист и свеж въздух MITSUBISHI HEAVY INDUSTRY е подобрила чувствително в тези серии климатици начина за пречистване на вътрешният въздух, за да осигури по-добър комфорт на своите клиенти.
Съвременните климатици всъщност се превърнаха в нещо повече от уреди за икономично отопление и охлаждане през последните години.