• Октомври 28, 2021, 04:40:52 pm
• Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгубил си активационния е-мейл?
Клима форум
Новини: Експертна консултация за покупка и монтаж на климатик - Нямате права за да видите линковете. Регистрация или Вход

Автор Тема: Да се запознаем с климатици Panasonic  (Прочетена 952 пъти)

Конвект

  • Старши участник
  • ****
  • Публикации: 267
  • Рейтинг: +0/-0
Да се запознаем с климатици Panasonic
« -: Юни 05, 2014, 04:36:29 pm »
Един от безспорните лидери на световния пазар за отоплителни и охлаждащи системи е Panasonic. Това е фирмата, предлагаща едни от най-оптималните решения за отопление и климатизация на широк спектър от сгради – жилщни, търговски, производствени – осигуряващи максимална ефективност, съобразени с изискванията на всички екологични стандарти и авангардни изисквания на нашето време. Panasonic е компания, която непрекъснато се развива и работи за подобряване комфорта на своите клиенти по цял свят. Вече няколко десетилетия нейни висококачествени продукти се предлагат в над 120 страни. Над 500 изследователи на Panasonic работят в редица европейски и световни лаборатории за разработване на все по-иновативни продукти, което и осигурява водеща роля в областта на иновациите. Компанията е създала 294 предприятия в целия свят, в които се произвеждат висококачествени, надеждни и модерни нейни продукти.
     Вярна на своя принцип да работи за непрекъснато подобряване комфорта на своите клиенти, Panasonic прибави към климатичните си системи новата икономична, щадяща околната среда система ECONAVI. Концепцията  ECONAVI използва прецизни технологии със сензор за хора и програма за контрол, които позволяват оптимална работа на климатика според условията на помещението. Системата предусеща нивото на човешко присъствие в стаята, и съобразно с това регулира производителността на климатика. Това осигурява до 40% икономия на енергия при режим на отопление и до 30% при режим на охлаждане. Тези проценти съвсем не са за пренебрегване в нашето съвремие на икономическа криза и все по-нарастваща цена на ел.енергията.
     В същото време новата система  ECONAVI има и широко изразена екологична насоченост. Освен възможността хората да пестят енергия, тя допринася и за опазване на околната среда.  ECONAVI редуцира загубите на енергия в три посоки:
проверява нивото на активност и човешкото присъствие
оценява промените в местоположението на хора и на нивото на човешко присъствие и активност
настройва посоката на въздушния поток – при висока активност автоматично настройва зададената температура, а при отсъствие – пести енергия
     Като използва съвременните технологии за да отчете къде нормално се губи енергия и своевременно да регулира мощността на работа, новата система  ECONAVI помага на потребителя ефективно да пести енергия и му осигурява висока степен на комфорт и удобство.
     Гигантът на японската индустрия Панасоник е един от най-мощните производители на електроника в целия свят. Непрекъснатия стремеж на компанията да прави живота на хората все по-добър, по-комфортен и удобен, я издига на водеща позиция в областта на черната и бяла техника. Панасоник реализира идеите си в производството на стоки от най-разширен асортимент – аудио и видео електроника, информационно и комуникационно оборудване, битова техника и всичко онова, което непрекъснато повишава качеството на живот. Освен това компанията постоянно дава своя принос за запазване и съхранение екологията на планетата.
     Компанията Панасоник е основана през март 1918 год. Седалището на фирмата е в Осака – Япония. В разработката и производството на продуктите с марка Панасоник са заети близо 350 000 работници и служители с висока квалификация. Годишните печалби на компанията през последните няколко години достигат 4 милиарда щатски долара.
     Панасоник се състои от около 640 предприятия, разположени не само в Япония, но и в различни други точки на света.
     Едно от важните изделия на Панасоник, което чувствително подобрява качеството на живот на съвременния човек, това е климатикът. Първият стаен климатик компанията пуска на пазара още през 1958 год. под наименованието „Домашен климатик National”. Голямата популярност, която този уред придобива, води до извода за чудесното бъдеще на климатиците за битова употреба. Така Панасоник фокусира усилията си към разработка и производство на все по-леки, компактни и с малък капацитет климатици, подходящи за използване в малки помещения в дома. Днес този електронен гигант на японската индустрия произвежда климатици и климатична техника от всички видове – както обикновените стенни климатици, конвекционални и инверторни, така и колонни, мулти сплит системи, VRF системи за професионална употреба и т.н. Това са превъзходни уреди, високоефективни, създадени с професионализъм и желание да се задоволят всички потребности на съвременния потребител. Отличават се с отлични технически параметри, надеждност при употреба, безшумна работа, перфектно пречистване и озониране на въздуха. Тишината при работа се постига с помощта на четирите степени на въртене на вътрешния вентилатор, като най-ниската степен е 20 децибела – една наистина безшумна атмосфера в стаята, подходяща за добра почивка или работа. Здравословният микроклимат се поддържа посредством система от филтри, които успешно унищожават различните вируси, бактерии, плесени и алергени движещи се във въздуха. Допълнителното наелектризиране на частиците въздух, минаващи през топлообменника, чрез така наречената e-ion почистваща система, прави атмосферата в стаята почти стерилна. Непрекъснато се следи и за концентрацията на отрицателни йони във въздуха и се коригира тяхната повишеност.
     Компанията Панасоник прилага и програма, която се грижи за влажността на въздуха. Прекомерното му изсушаване, особено при режим на охлаждане на уреда е вредно и неприятно за човека. Затова се полагат усилия и в тази насока. Един от моделите с марка Панасоник, а именно Panasonic CS/CU-E15MKE е много търсен в момента на българския пазар. Той е инверторен климатик от стенен тип с енергиен клас АА. Мощността му при охлаждане е 4,2 киловата, а при отопление 5,4 киловата. Средната консумирана мощност при отопление е 1,46 киловата. Предназначен е за климатизиране на помещения до 33 квадратни метра. Фирмата осигурява гаранционно поддържане на уреда 2 години, а на компресора – 3 години. Температурният диапазон на работа на климатика  при охлаждане е от +5 до +43 градуса, а при отопление от -15 до +24 градуса. Снабден е с допълнителна функция ECO PATROL сензор, който представлява инфрачервен пасивен детектор. Този сензор отчита наличието на хора в помещението и съобразно това променя програмата за климатизация. По този начин се осигурява допълнително пестене на ел.енергия до 20% в сравнение с останалите марки климатици.  Panasonic CS/CU-E15MKE е снабден с E-ion система за пречистване на въздуха и контрол на влажността. Има миещ се панел, супер тих режим на работа, режим висока мощност и „меко изсушаване“, автоматичен рестарт и самодиагностика. Дизайнът на вътрешното тяло е красив, с меки плавни линии и елегантен силует. Силно препоръчван от водещите специалисти в областта на климатизацията, климатикът Панасоник от серията МКЕ е една добра инвестиция за удобство и комфортно ежедневие.