• Ноември 28, 2023, 06:26:35 pm
• Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгубил си активационния е-мейл?
Клима форум
Новини: Експертна консултация за покупка и монтаж на климатик - Нямате права за да видите линковете. Регистрация или Вход

Автор Тема: Да се запознаем с климатици Sharp!  (Прочетена 860 пъти)

Конвект

  • Старши участник
  • ****
  • Публикации: 267
  • Рейтинг: +0/-0
Да се запознаем с климатици Sharp!
« -: Юни 05, 2014, 04:41:40 pm »
Преведено на български SHARP означава остър, рязък. Името си тази японска компания получава от едно интересно изделие – вечно остър механичен молив, който се произвежда още през 1925 година. От тогава до сега историята на SHARP е интересна и пълна с новости. Минава през редица перипети – разрушени заводи при земетресение, остра икономическа криза след Втората световна война, загуба на филиали и съкращения на работници. Около 1955 година SHARP набира скорост и популярност, благодарение на производството на телевизионна и радио апаратура. През 1958 година SHARP вече има собствена търговска мрежа, широкомащабна рекламна кампания и започва да влага огромни средства в областта на електрониката.
            В наши дни SHARP е крупен производител на микроелектроника и компютърна техника, притежава широка мрежа от филиали, а производствената и листа включва широка гама от изделия в областта на битовата, офис-техниката, информационните системи и т.н. Основен принцип на компанията SHARP е съчетаването на високо качество с умерени цени, с ясната цел да повишава качеството на живот на своите клиенти, като използва водещи технологии, екологично чисти производствени процеси и алтернативни източници на енергия.
        В тази връзка SHARP започва производството и на един от вече ежедневно необходим за човека уред – климатика. Отличителна черта на климатиците SHARP е прилаганата при производството им уникална технология Plasmacluster. Тя се базира на разцепването молекулата на водата, която се намира във въздуха, на водород и кислород, т.е. на положителни и отрицателни йони. Тези йони имат уникално свойство да откриват вируси, бактерии, алергени и др. вредни примеси във въздуха и да ги трансформират в активни хидроксилни радикали. Така се осъществява качествено и ефективно пречистване на въздуха в помещението. По този начин SHARP се грижи освен за оптимална температура в стаята и за комфортен, здравословен начин на живот на своите клиенти.


     Климатиците на SHARP се отличават със сравнително опростена конструкция, осигуряваща лесно поставяне и поддържане, безшумен режим на работа, компактност, дълготрайна експлоатация.
         Тук ще се спрем по-подробно на качествата при работа на един от най-търсените и предлагани модели климатици на SHARP, а именно SHARP AY/AE-XPC12JHR .С елегантната форма на вътрешното си тяло, този климатик привлича купувача и му осигурява добра възможност да го съчетае с останалата техника включена в интериора на дома му. Това е инверторен климатик от стенен тип, с енергиен клас АА. Идеален е за домашна употреба в помещения от средния стандарт – около 25 квадратни метра. Мощността му на работа е съответно 3,5 KW при охлаждане и 4 KW при отопление, като консумираната мощност е под 1KW. Има сравнително широк температурен диапазон при експлоатация – до +55 градуса при охлаждане и до -15 градуса при отопление. Коефициента на полезно действие СОР на този модел климатик е 3,92. Фирмата осигурява три години гаранционно поддържане. Нивото на шум при работа на SHARP AY/AE-XPC12JHR е съответно 40/22 Db. Това осигурява удобство и комфорт при използването му. Освен това е лесен за поддръжка, тъй като има свалящ се миещ панел, автоматичен режим на работа, 24 часов таймер – една удобна и необходима допълнителна функция. Други негови екстри са супер големия въздушен поток, системата за въздушен поток Long Coanda, топлия старт, режима на висока мощност на работа, двойния дренаж. Поддръжката на чист въздух и здравословна среда в помещението се постига посредством анти-мухъл миещия се филтър, антибактериалния филтър, а също и чрез двойния Plasmacluster йонизатор. Този модел на SHARP е особено подходящ за използване в спални и детски стаи, тъй като осигурява постоянно и качествено пречистване на въздуха.
            Японската компания SHARP е гаранция за високо качество и надеждност. Всеки нейн продукт заслужава да бъде купен и използван с удоволствие. Доверете се безусловно на SHARP и при покупката на климатик ще получите висок комфорт на умерена цена.